Kennelinformation Histora
Pomeranian Griffon Bruxelloise Golden Retriever Västgötaspets Hundar vi minns
Aktuella/planerade valpar Tidigare Pomeranianvalpar Tidigare Goldenvalpar
Historia

Jag har alltid gillat djur, och har haft både vitmus, marsvin, undulat och kanin som ung. När jag växte upp hade vi en västgötaspets i min familj. Min första egna hund köpte jag som 12 åring, en Cocker spaniel. Han var en underbar kompis och lekkamrat men tyvärr alldeles för stor för att ställas ut, men han var med mig överallt så länge jag bodde hemma.

Min första Golden (Chiva) köpte jag strax efter jag flyttat hemifrån 1986 som 19 år gammal. Hon var en underbar läromästare. Vi provade på nästan allt, lydnad, jakt, utställning, viltspår och agility, med varierat resultat. Hon lärde mig att med mycket vilja och envishet kan man komma långt.

Min andra Golden, Debbi, köpte jag 1992 och hon kom att bli min stamtik. 1995 parade jag Debbi första gången med Chivas enda bror Kompis som bor i Norge. Det blev 5 tikar och 2 hanar och jag behöll en tik. Debbi har sedan haft 2 kullar till med underbara valpar, också flera av hennes barn och barnbarn går i avel. Dock ej i Jackdow’s kennel längre.

2000 köpte jag en ny ras till flocken, en Pomeranian (Loppa). En pigg liten clown och en fantastisk glädjespridare, en underbar ras som passar våran familj bra.

För närvarande har jag bara Pomeranians hemma, då mina två pojkar tar så mycket tid att jag inte tycker att jag har tid över till mina Golden. Jag är fortfarande delägare i en Golden som bor hos min far. Det kanske någon gång i framtiden blir Golden i mitt hem igen, men inte förrän pojkarna blir större.

Tidigare har jag jobbat som Djurskötare på Frösö Zoo, Tropikhuset i 15 år, men pga. ryggproblem så kunde jag inte fortsätta med det underbara jobbet. Därför har jag varit hemma många år och bara varit sjukskriven mamma. Förhoppningsvis kommer jag snart vara så bra att jag kan jobba 50%.

Har varit aktiv i både Spaniel och Retrieverklubben J/H och Goldenklubben J/H där jag suttit i styrelserna i flera år. Jag försöker dock vara instruktör på jakt eller valpkurser när tid medges. Har också suttit som valpförmedlare i Pomeranianklubben.

Jag tycker det är spännande att lära mig så mycket jag kan om hundar. Har genomgått SKK uppfödarutbildning och deltagit i mängder av hundföreläsningar. Man kan aldrig bli fullärd i ämnet hund!